Het ontstaan van (jouw) Soflex

Hoe herbruikbaar zijn de producten die ontworpen zijn om weg te gooien? Dat is de vraag die centraal stond bij de geboorte van Soflex. Melvin Th. J. Rood van Doorrood Design stelde de proef op de som en zo ontstond het paradoxale idee om een duurzaam meubel te maken dat gebaseerd is op een (wegwerp) transportpallet.

De ontwikkeling van Soflex heeft zich van A tot Z afgespeeld in 'De Biotoop': de grootste creatieve broedplaats van het (hoge) Noorden. Verschillende soorten creatieve bedrijven hebben zich hier gevestigd. Soflex zelf is, van het eerste ontwerp tot de hout- en staalbewerking, bedacht, getest en gemaakt in de werkplaats van Doorrood Design. Het logo en de huisstijl zijn ontwikkeld door de bovenburen: Publiek. Ook een meubelstoffeerder, CNC-specialist en diverse andere creatieve 'buren' uit de Biotoop hielpen mee aan de eerste prototypes. Momenteel wordt Soflex geheel in Nederland gebouwd.

Twee jaar lang hebben verschillende prototypen de revue gepasseerd. Op basis van vele materialen, waaronder Betonplex. In weer en wind is (op het 10 meter hoge dak van de Biotoop) getest om te kijken wat het beste ontwerp is, welke materialen, welke montagemethoden, welke verbindingen en in welke combinatie, kortom hoe de Soflex zo goed mogelijke weerbestendig gemaakt kon worden. En met succes! Het resultaat is een meubel dat nog steeds gebaseerd is op een standaard Euro pallet. De ogenschijnlijke eenvoud van het ontwerp wordt doorgetrokken door de keuze voor slechts twee materialen die in Soflex verwerkt zitten, hout en roestvast staal. De losse kussens zijn standaard van zeer goede kwaliteit waterbestendig materiaal.

Om het basisontwerp van de Soflex ook breder in te zetten is in de winter van 2018/2019 hard gewerkt aan het idee van de Solfex LITE. Een meubellijn op basis van  ├ęchte pallets. Gebruikte pallets worden vermaakt tot ideale loungesets. Duurzaam en flexibel!

Na al dit onderzoek, testen en proberen kun je Soflex gebruiken precies zoals jij dat wil. Als losse stoel, als zithoek of als gigantische bank; als jij het bedenkt, maken wij het!

Contact

Bezoek op afspraak.

Adres:

Creatieve Broedplaats 'De Biotoop'
Kerklaan 30B
9751NN Haren (Groningen).

050-7620760 (ma-vr 8.00-16.30)

Whatsapp: 06 - 39 57 59 81

 

iDeal

Producten

Palletbank

Pallettafel

Loungeset

Loungekussen

Accessoires

Onderhoudsproducten

 

 

Nieuwsbrief

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer